fbpx

Käytämme evästeitä.

Piia Koivuporras

graafinen suunnittelija, yrittäjä

 Piia Koivuporras, graafinen suunnittelija

Moi!

Minä olen Piia, GD:n yrittäjä ja graafinen suunnittelija. Koulutukseltani olen kaupallisen mediaviestinnän tradenomi AMK, painopistealueena graafinen suunnittelu. Valmistuin Pirkanmaan AMK:sta vuonna 2004. Kaupallinen osaaminen on siis vahvasti taustalla kaikkia suunnittelutöitä tehdessäni.

Olen aina ollut kiinnostunut visuaalisuudesta eri muodoissaan ja siitä, että näen kätteni jäljen. Nuoruusvuosilta löytyy erikoismaalari artenomin paperit ja 2008-09 opiskelin työn ohessa markkinointiviestinnän ammattitutkinnon visuaalisen markkinoijan osaamisalalta. Visuaalisuus ja kaupallisuus ovat ehkä ne termit jotka osaamistani eniten kuvaavat.

Työelämää

Tradenomiksi valmistuttuani pääsin aika pian töihin Honkatalojen graafikoksi. Talon graafikkona työtehtävät olivat hyvin moninaisia. Talokirjojen ja muiden esitteiden taittaminen useilla kielillä, lehti-ilmoitukset, messumateriaalit sekä nettisivujen ylläpitäminen ja kehittäminen flash-animaatioineen yms. pitivät kyllä kiireisenä. Vuosia vierähti useampia ja oppia karttui roppakaupalla.

Äitiyslomalla mieleen hiipi ajatus, että olisi se kiva joskus kokeilla enemmän omia siipiä. Vähän ehkä kyllästyin työskentelemään jatkuvasti samojen tuotemerkkien parissa. Teki mieli päästä suunnittelemaan enemmän jotain aivan uutta ja omaa. Äitiysloman aikana olin myös opiskellut tekemään nettisivuja Joomlalla, kun siihen asti homma oli hoitunut Dreamweaverilla. Niinpä sitten 2012 äitiyslomalta työelämään palatessani, en palannutkaan samalle työnantajalle, vaan juuri suuren kasvuloikan tehneeseen mieheni osaksi omistamaan Studio Street valokuvaamoon, jonka kautta aloimme tarjoamaan graafisen suunnittelun palveluita.

Yrittäjäksi

Vuonna 2014 tapahtui paljon ikäviä asioita Studio Streetin liiketoiminnassa. Niitten seurauksena minutkin jouduttiin irtisanomaan. Töitä ei omalta alalta tuntunut löytyvän, ja piti aika pikaisesti tehdä päätöksiä, sillä yrittäjän puolisona en ollut oikeutettu työttömyysturvaan. Kävi sitten niin, että 2015 maaliskuun alussa minusta tuli yrittäjä ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Mitäs nyt?

Jatkuva itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen on minulle luonteenomaista, kun vaan siihen löytyy aikaa. Tällä alalla niitä opiskelukohteita onneksi riittääkin. Viime aikoina minua on kiinnostanut kovasti kehittää vektorigrafiikan osaamista. Minua kiehtoo erilaisten tekniikoiden yhdisteleminen. Suunnittelun voi hyvinkin aloittaa vaikka vesiväreillä, jatkaa iPadPro:lla ja siitä siirtyä Illustratoriin. Myös liikegrafiikkaa eli pienimuotoista animointia haluaisin tehdä enemmän. Yrityselämä tarjoaa tietysti myös jatkuvia oppimisen haasteita ja kuluneen vuoden aikana olenkin opiskellut yrittäjän ammattitutkintoa.

Harrastukseni liittyvät myös pitkälti visuaalisuuteen. Piirrän, maalaan, teen erilaisia käsitöitä ja pidän kovasti sisustamisesta. Jonkin verran joogaan ja käyn salilla. Mieheni kanssa yhteisenä harrastuksena on lavatanssi, josta tulee aina niin hyvälle mielelle.

Pieni mainostoimistoni sijaitsee Seinäjoella, mutta nykypäivänä mikään ei estä työskentelemästä laajemmallakin alueella. Puhelin, sähköposti ja Skype mahdollistavat yhteydenpidon lähes kaikkialle. Jos yhteinen projekti kiinnostaa, niin ota yhteyttä! Katsotaan kuinka voin auttaa sinua.

-Piia.