fbpx

Käytämme evästeitä.

Oletko koskaan saanut itseäsi kiinni ajatuksesta, että kunpa kaikki pysähtyisi hetkeksi, niin saisin tuon ja tuonkin asian hoidettua kuntoon? Voin myöntää, että itselläni yrittäjänä aina välillä tulee tämmöisiä hetkiä. Tosin tunne on hyvin ristiriitainen, koska töitä pitää jatkuvasti olla, jotta yrittäjä saa elantonsa. Mutta varsinkin pienen yrittäjän pitää työssään olla kovin monena, kun varsinaisen ydinliiketoiminnan lisäksi yritystä pitäisi jatkuvasti kehittää ja viedä eteenpäin, ja usein pitää hoitaa itse myös myynti, markkinointi, verkostoituminen jne. Itselläni on kova halu kehittää yrityksen toimintaa sekä omaa osaamista, mutta useinkin nämä asiat jäävät asiakastöiden jalkoihin, koska tietenkin ensisijaisesti tehdään sitä, mistä maksetaan.

Nyt se maailma on pysähtynyt monenkin yrittäjän kohdalla. Yhtäkkiä on aikaa, mutta ei juurikaan asiakkaita. Nyt on se hetki, kun kannattaa ottaa se oma yritystoiminta suurennuslasin alle ja etsiä ne kehittämiskohteet ja tehdä ne. Täytyy kyllä myöntää, että ainakin omalla kohdalla meni muutama ensimmäinen viikko uuteen tilanteeseen sopeutuessa. Töiden siirtäminen kotiin ja työn ohessa kotikoulun järjestäminen sekä ruokahuolto koko perheelle tuntuivat melko uuvuttavilta. Ja tietysti huoli tulevaisuudesta ja jatkuvat muutokset ja uusiutuvat ohjeistukset ovat vieneet voimia. Jotenkin tuntuu kuitenkin, että pikkuhiljaa tähän uuteen järjestelyyn alkaa tottua ja omillekin kehitystoimille vähitellen löytyy energiaa. 

Nyt on onneksi ennätysmäärä tukea saatavilla oman liiketoiminnan kehittämiseen. Kannattaa käyttää hyväksi kaikki mahdollisuudet ELYn ja Business Finlandin kehitystukiin. Näitä on nyt huomattavasti helpompi saada, kuin normaalitilanteessa. Toiminimiyrittäjillä (joihin itsekin kuulun) on vähän huonompi tilanne tukien suhteen, mutta kannattaa selvittää olisiko mahdollista hakea esim. jotain apurahoja tms. Tästä tilanteesta voi hyvinkin seurata valtava kehitysbuumi kun tukipäätöksiä alkaa tipahdella ja asioita laitetaan liikkeelle. Tämä herättää toiveikkuutta myös meissä mahdollisissa palveluntarjoajissa, jotka voimme olla mukana toteuttamassa kehityshankkeita.

Jos ajattelet, että yrityksesi kehittämistoimiin kuuluu mm. visuaalisen ilmeen uudistamista, markkinointimateriaalien päivittämistä, uuden tuotteen/palvelun/tapahtuman/julkaisun ilmesuunnittelua tai vaikka uudet nettisivut, voin olla apunasi projektissa!

Ota yhteyttä!