fbpx

Käytämme evästeitä.

Yritysilmeen suunnittelu on aina jännittävää puuhaa, tehtiin sitä sitten ihan alusta alkaen, tai olemassa olevaa ilmettä muokaten. Jokainen suunnitteluprosessi on aina erilainen ja tehdään asiakkaan tarpeista lähtien. Useimmiten teen asiakkailleni valmiita aineistoja, mutta nyt haluan kertoa teille tästä hieman toisenlaisesta projektista. Tässä projektissa yhtenä tavoitteena oli tuottaa materiaalia, jota yrittäjän on helppo itse käyttää ja yhdistellä omissa somepäivityksissään sekä muussa markkinointiviestinnässä.

Suunnittelu Roos

Suunnittelu Roos on yhden naisen yritys, joka on syntynyt intohimosta luoda parempia työympäristöjä. Yritys myy myös Kinnarpsin julkitilakalusteita. Yrityksen toimipisteet ovat Seinäjoella ja Vaasassa.

Suunnittelu Roos tarvitsi logon sekä koko yrityksen visuaalisen identiteetin. Tähän luonnollisesti kuuluvat olennaisena osana värit ja typografia eli käytettävät fontit. Emme tyytyneet aivan yhteen tai kahteen brändiväriin, vaan loimme yrityksen käyttöön kuuden värin väripaletin. Lisäksi ideoimme yhdessä asiakkaan kanssa yritysgrafiikkaa erilaisiin teemoihin liittyen. Graafiset elementit asiakas sai erillisinä tiedostoina, joita hän voi itse yhdistellä haluamikseen kokonaisuuksiksi sosiaaliseen mediaan ja vaikka uutiskirjeisiin tarpeen mukaan. Materiaalit onkin otettu jo käyttöön mm. yrityksen instagramfeedissä.

Nyt kun yritysilmeen perusteet on luotu, jatkossa erilaisten markkinointimateriaalien tuottaminen on helppoa ja nopeaa, kun voidaan käyttää jo olemassa olevaa ohjeistusta ja materiaalipankkia. Ja mikä tärkeintä, yrityksen ilme erilaisissa markkinointikanavissa säilyy yhtenäisenä ja tunnistettavana.

”Ihastuin Piian aikaisemmin tekemiin piirroskuviin, joita olin nähnyt hänen Instagram -tilillään. Sain idean käyttää piirroskuvia omassa markkinoinnissani ja rupesin ideoimaan erilaisia kuva-aiheita. Piia innostui ajatuksistani, antoi ideoita ja uskalsi sanoa rehellisen mielipiteensä. Piia on taitava graafikko, jonka kädessä pysyy myös niin kynä kuin sivellinkin. Minulle on tärkeää, että hän kulkee rinnallani kun suunnittelen ja kehitän yritykseni tulevaisuutta.” Tiina Roos

Tässä alla olevassa koosteessa osa suunnitelluista materiaaleista. 

Suunnittelu Roos yritysilme