fbpx

Käytämme evästeitä.

Seinämaalaukset ovat lähellä sydäntäni, johtuen pitkälti erikoismaalariopinnoistani - viime vuosituhannella. Keski-Euroopassa seinämaalauksia on nähtävillä enemmänkin myös talojen ulkoseinissä, mutta Suomessa tämä on vielä aika harvinaista. Haluaisin saada myös suomalaiseen kaupunkikuvaan vähän lisää väriä ja ”silmäkarkkia”.

Seinäjoen keskusta on nyt aikamoisessa myllerryksessä, kun puretaan ja rakennetaan uutta isolla kädellä. Kaupungissa on paljon työmaa-aitoja ja väliaikaisia rakennelmia. Nämä tarjoavat hyvän alustan tehdä väliaikaista taidetta, jos pysyvän seinätaiteen tekeminen tuntuu vielä vieraalta ajatukselta.

Läpikulkutunnelin vaneriseinäSeinäjoki Art & Design Week:iä ideoidessamme heräsi ajatus seinämaalausten tuottamisesta kaupunkiin. Otin yhteyttä entiseen opinahjooni Ilmajoelle, nykyiseen Sedun toimipisteeseen, ja kyselin olisiko erikoismaalauksen opiskelijoilla ja opettajilla intoa lähteä toteuttamaan maalausprojektia kaupunkiin. Halukkuutta maalarien joukosta löytyi ja seuraavaksi kartoitimmekin mahdollisia paikkoja. Keskustorin työmaa-aitoihin oli jo maalattu jotain ja lisää oli tulossa. Meidän projektimme kohteeksi valikoitui Sokos Hotelli Vaakunan väliaikainen vaneriseinä Torikeskuksen läpikulkutunnelissa.

Suunnittelupalaveri

Opiskelijat ideoivat erilaisia vaihtoehtoja paperille ja nämä luonnokset käytiin läpi yhteisessä palaverissa SOK:n toimialapäällikkö Elina Mäki-Oppaan kanssa. Nopeasti sieltä valikoitui jatkojalostukseen aihe, joka esittää kaupungin silhuettia sekä iloisesti liikkuvia ihmishahmoja. Tätä lähdettiin toteuttamaan.Viimeistelymaalausta

Valitettavasti kylmä ja sateinen kevät viivästytti maalauksen toteutusta ja se ei ehtinyt valmistua SADW-viikolle. Pakkasten ja räntäsateiden loputtua päästiin kuitenkin tositoimiin ja maalaus valmistui muutaman ahkeran maalariopiskelijan voimin toukokuussa.

Omasta mielestäni maalaus on oikein onnistunut ja sopii hyvin tuohon paikkaan. Tunneli näyttää nyt paljon houkuttelevammalta kuin ennen maalauksia.

Kiitos, Sedu, SOK ja SADW. Yhteistyössä saimme kaupunkiin pienen iloisen väriläiskän! Lisää näitä.

 

- Piia.

Työn touhussa Valmista pintaa

Valmis seinä

Vielä toisesta suunnasta