Seinäjoki Art & Design WeekNeljäs Seinäjoki Art & Design Week on nyt ohi. Minulla oli ilo olla mukana järjestämässä tapahtumaa huikean porukan kanssa. Toivon kovasti että näitä saadaan jatkossa lisää!

Markkinointiassarin ominaisuudessa osallistuin mm. tapahtuman some-markkinointiin. Taitoin myös käsiohjelman sekä muutamia lehti- ja bannerimainoksia.

CItyhirven uudet vaatteet by Näppi-käsityökoulu 

Mielestäni kaupungeissa pitäisi ehdottomasti olla enemmän taidetta nähtävillä, esim. seinämaalausten muodossa. Tapahtuman myötä pääsin mukaan suunnittelemaan Törmää Taiteeseen -polkua, joka toi kaupungin keskustaan ihasteltavaksi muutamia ”törmäyspisteitä” eri taiteen aloilta. Osa näistä ilostuttaa kulkijoita jatkossakin, kuten keskustan rakennustyömaiden aitamaalaukset.

 

Osallistuin myös Keskustan liikkeet design silmin -tempaukseen yhtenä designerinä. Asiakkaakseni sain Hair & Beauty Spa:n ja suunnittelun lähtökohtana oli graafinen ilme. Asiakkaalla oli selkeä tarve saada näyteikkunoihin jotain ajatusta. Liiketilalla on todella paljon näyteikkunapintaa, mutta yrittäjät kokivat etteivät oikein osaa hyödyntää sitä. Lähdimme miettimään, kuinka voisimme tehtävän annon edellyttämin graafisin keinoin tuoda ikkunoihin lisää eloa.

Suuret ikkunat vaativat suuria ja näyttäviä asioita, jotta herättävät mielenkiintoa vähän kauempaakin. Lisähaasteena ikkunoissa on tummennus, joka heikentää näkyvyyttä. Suunnittelin ikkunoihin yhteensä 3 suurikokoista mainostaulua. Kuvina käytimme yrityksen henkilöstökuvia, jotka ovat näkyvässä roolissa myös nettisivuilla. Nostimme myös yrityksen palveluita vielä esiin sanallisessa muodossa. Tauluissa on valkea pohja ja ne asennettiin mahdollisimman lähelle ikkunoita. Näin ne saatiin näkymään kohtalaisen hyvin tummennetusta ikkunalasista huolimatta. Samalla taulut blokkaavat myös liiketilaan tulevan auringon valoa, estämättä sitä kuitenkaan kokonaan.

Lisää muutoksesta voit lukea Talo Markki -blogista. Myös ennen ja jälkeen -kuvat ovat nähtävillä siellä.

Tässä videokuvaa asennusvaiheesta (by Studio Street Oy).

 

-Piia.