fbpx

Käytämme evästeitä.

Itselle on tässä vuosien mittaan kehittynyt tietynlainen tyyli tehdä nettisivuja. Se on syntynyt oppimisen ja kokemuksen kautta, yhdistyen omiin arvoihin ja mieltymyksiin. Aloin tässä kuitenkin ajatuksissani pukea tuota omaa tapaani sanoiksi. Mikä on minun mielestäni tärkeää kun nettisivuja tehdään? Tässä ohessa näitä ajatuksiani.


1. Sivuston ulkoasu

Kauneussalonki Marilyn

Sivuston visuaalinen ulkoasu on todella tärkeä. Usein se voi olla jopa tärkeämpi kuin sivuston tekstisisältö. Harva jaksaa lukea pitkiä tekstejä, mutta houkutteleva, yrityksen näköinen ulkoasu vetoaa vierailijaan. Laadukkaat kuvat ja mietitty ulkoasu antavat laadukkaan vaikutelman. Jos valokuvat ovat epätarkkoja tai muuten huonolaatuisia, tai ulkoasu muuten kotikutoisen näköinen, ei yrityksestä synny kovin laadukasta ja ammattimaista vaikutelmaa. Tekstit ovat tärkeitä hakukoneiden kannalta, mutta ulkoasu vakuuttaa sivustolla vierailevan.

2. Selkeä navigaatio

Sivuston rakenteen ja valikoiden täytyy olla mahdollisimman selkeät ja loogiset. On tärkeää että etsittävä tieto löytyy helposti. Yhteystiedot täytyy olla helposti löydettävissä myös puhelimella.

3. Responsiivisuus/mobiiliystävällisyys

Sivustoja selataan jatkuvasti enenevässä määrin puhelimilla ja tableteilla. On tärkeää niin asiakkaan kuin hakukoneidenkin kannalta, että sivusto toimii sekä tietokoneella että mobiililaitteilla.

4. Hakukoneystävällisyys

Kiinnitän myös huomiota sivustojen hakukoneystävällisyyteen. Tämä ei vielä takaa ykkössivun paikkaa google-hauissa, mutta helpottaa suuresti hakutuloksissa nousemista. Hakukoneoptimoinnilla sijoitustaan voi yrittää parantaa, mutta perusta kaikelle on, että sivusto on luotu hakukoneystävälliseksi. Hakukoneystävällisyyteen vaikuttaa mm. selkeä sivustorakenne, selkokieliset sivulinkit sekä mobiiliystävällisyys jne.

5. Päivitettävyys

Mielestäni on tärkeää, että asiakkaan on helppo itse tehdä tekstipäivityksiä sivustolle, päivittää blogia ja ajankohtaista-sivua. Tämä toki onnistuu myös minun toimestani, mutta haluan tehdä sen asiakkaalle mahdollisimman helpoksi.

6. Sivustojen ylläpito

Mikä tahansa julkaisualusta nykypäivänä tarvitsee jatkuvaa huolenpitoa. Tekniikka ja ohjelmistot kehittyvät jatkuvasti, myös hakkeroinnit ovat lisääntyneet hurjaa vauhtia. On tärkeää pitää sivusto päivitettynä ja huolehtia sivuston tietoturvasta. Haluan tarjota tämän palvelun, jotta asiakkaitteni sivustot olisivat mahdollisimman pitkäikäisiä ja toimisivat kuten niiden kuuluu toimia. Myös sivuston ulkoasua on hyvä aina aika ajoin päivittää.

7. Yhteistyö asiakkaan kanssa

Nettisivuprojektia aloitettaessa haluan aina ensin tutustua asiakkaan toimialaan ja kuulla mahdollisimman tarkasti asiakkaan toiveita ja odotuksia. Myös projektin edetessä kuulen mielelläni kommentteja ja toiveita. Vain yhteistyöllä voidaan päästä lopputulokseen joka tyydyttää molempia osapuolia.

Nämä ovat tärkeimpien asioiden listallani nettisivuista puhuttaessa. Ja kaikkia näitä osa-alueita pyrin jatkuvasti kehittämään, samalla tietenkin huomioiden asiakkaideni toiveet.

 

-Piia.