fbpx

Käytämme evästeitä.

Oletko koskaan saanut itseäsi kiinni ajatuksesta, että kunpa kaikki pysähtyisi hetkeksi, niin saisin tuon ja tuonkin asian hoidettua kuntoon? Voin myöntää, että itselläni yrittäjänä aina välillä tulee tämmöisiä hetkiä. Tosin tunne on hyvin ristiriitainen, koska töitä pitää jatkuvasti olla, jotta yrittäjä saa elantonsa. Mutta varsinkin pienen yrittäjän pitää työssään olla kovin monena, kun varsinaisen ydinliiketoiminnan lisäksi yritystä pitäisi jatkuvasti kehittää ja viedä eteenpäin, ja usein pitää hoitaa itse myös myynti, markkinointi, verkostoituminen jne. Itselläni on kova halu kehittää yrityksen toimintaa sekä omaa osaamista, mutta useinkin nämä asiat jäävät asiakastöiden jalkoihin, koska tietenkin ensisijaisesti tehdään sitä, mistä maksetaan.

Nyt se maailma on pysähtynyt monenkin yrittäjän kohdalla. Yhtäkkiä on aikaa, mutta ei juurikaan asiakkaita. Nyt on se hetki, kun kannattaa ottaa se oma yritystoiminta suurennuslasin alle ja etsiä ne kehittämiskohteet ja tehdä ne. Täytyy kyllä myöntää, että ainakin omalla kohdalla meni muutama ensimmäinen viikko uuteen tilanteeseen sopeutuessa. Töiden siirtäminen kotiin ja työn ohessa kotikoulun järjestäminen sekä ruokahuolto koko perheelle tuntuivat melko uuvuttavilta. Ja tietysti huoli tulevaisuudesta ja jatkuvat muutokset ja uusiutuvat ohjeistukset ovat vieneet voimia. Jotenkin tuntuu kuitenkin, että pikkuhiljaa tähän uuteen järjestelyyn alkaa tottua ja omillekin kehitystoimille vähitellen löytyy energiaa. 

Nyt on onneksi ennätysmäärä tukea saatavilla oman liiketoiminnan kehittämiseen. Kannattaa käyttää hyväksi kaikki mahdollisuudet ELYn ja Business Finlandin kehitystukiin. Näitä on nyt huomattavasti helpompi saada, kuin normaalitilanteessa. Toiminimiyrittäjillä (joihin itsekin kuulun) on vähän huonompi tilanne tukien suhteen, mutta kannattaa selvittää olisiko mahdollista hakea esim. jotain apurahoja tms. Tästä tilanteesta voi hyvinkin seurata valtava kehitysbuumi kun tukipäätöksiä alkaa tipahdella ja asioita laitetaan liikkeelle. Tämä herättää toiveikkuutta myös meissä mahdollisissa palveluntarjoajissa, jotka voimme olla mukana toteuttamassa kehityshankkeita.

Jos ajattelet, että yrityksesi kehittämistoimiin kuuluu mm. visuaalisen ilmeen uudistamista, markkinointimateriaalien päivittämistä, uuden tuotteen/palvelun/tapahtuman/julkaisun ilmesuunnittelua tai vaikka uudet nettisivut, voin olla apunasi projektissa!

Ota yhteyttä!

 

 

Yritysilmeen suunnittelu on aina jännittävää puuhaa, tehtiin sitä sitten ihan alusta alkaen, tai olemassa olevaa ilmettä muokaten. Jokainen suunnitteluprosessi on aina erilainen ja tehdään asiakkaan tarpeista lähtien. Useimmiten teen asiakkailleni valmiita aineistoja, mutta nyt haluan kertoa teille tästä hieman toisenlaisesta projektista. Tässä projektissa yhtenä tavoitteena oli tuottaa materiaalia, jota yrittäjän on helppo itse käyttää ja yhdistellä omissa somepäivityksissään sekä muussa markkinointiviestinnässä.

Suunnittelu Roos

Suunnittelu Roos on yhden naisen yritys, joka on syntynyt intohimosta luoda parempia työympäristöjä. Yritys myy myös Kinnarpsin julkitilakalusteita. Yrityksen toimipisteet ovat Seinäjoella ja Vaasassa.

Suunnittelu Roos tarvitsi logon sekä koko yrityksen visuaalisen identiteetin. Tähän luonnollisesti kuuluvat olennaisena osana värit ja typografia eli käytettävät fontit. Emme tyytyneet aivan yhteen tai kahteen brändiväriin, vaan loimme yrityksen käyttöön kuuden värin väripaletin. Lisäksi ideoimme yhdessä asiakkaan kanssa yritysgrafiikkaa erilaisiin teemoihin liittyen. Graafiset elementit asiakas sai erillisinä tiedostoina, joita hän voi itse yhdistellä haluamikseen kokonaisuuksiksi sosiaaliseen mediaan ja vaikka uutiskirjeisiin tarpeen mukaan. Materiaalit onkin otettu jo käyttöön mm. yrityksen instagramfeedissä.

Nyt kun yritysilmeen perusteet on luotu, jatkossa erilaisten markkinointimateriaalien tuottaminen on helppoa ja nopeaa, kun voidaan käyttää jo olemassa olevaa ohjeistusta ja materiaalipankkia. Ja mikä tärkeintä, yrityksen ilme erilaisissa markkinointikanavissa säilyy yhtenäisenä ja tunnistettavana.

”Ihastuin Piian aikaisemmin tekemiin piirroskuviin, joita olin nähnyt hänen Instagram -tilillään. Sain idean käyttää piirroskuvia omassa markkinoinnissani ja rupesin ideoimaan erilaisia kuva-aiheita. Piia innostui ajatuksistani, antoi ideoita ja uskalsi sanoa rehellisen mielipiteensä. Piia on taitava graafikko, jonka kädessä pysyy myös niin kynä kuin sivellinkin. Minulle on tärkeää, että hän kulkee rinnallani kun suunnittelen ja kehitän yritykseni tulevaisuutta.” Tiina Roos

Tässä alla olevassa koosteessa osa suunnitelluista materiaaleista. 

Suunnittelu Roos yritysilme