Joululomalle jäädessäni aloin miettimään, mitä kaikkea onkaan tänä vuonna tullut touhuttua, ja onhan sitä ollut kaikenlaista. On ollut viime aikoina niin kiirus, ettei ole oikein ehtinyt nauttia työnsä tuloksista, mutta nyt on hyvä aika pysähtyä katsomaan vähän taakse. En malttanut olla kirjoittamatta kuluneesta vuodesta pientä koostetta, niin mahtava vuosi on ollut! Uusia asiakkaita, uusia aluevaltauksia, todella mielenkiintoisia projekteja, ihania ihmisiä. Todella kiitollinen joka ikisestä asiakkaasta ja mahdollisuudesta! Kiitos!

Tahto-lehtiTAHTO
Sain upean tilaisuuden päästä taittamaan Seinäjoen Yrittäjien Tahto-lehteä, jota tehtiin vuoden aikana kahden numeron verran. Lehtitaittajan urani saa onneksi jatkoa myös ensi vuonna, ja pääsen uudistamaan jälleen yhtä lehteä. Odotan innolla!

SADW
Olin mukana Seinäjoki Art & Design Weekin pyörteissä, sekä yhteistyökumppanina, että Markkinointiassarina. Tehtiin kivoja juttuja yhdessä! Myös tämä Hair & Beauty Span näyteikkunoitten tuunaus oli osa viikon satoa.

Toivottavasti tapahtuma saa jatkoa, tavalla tai toisella.

KIRJATAITTO
Vuoden aikana pääsin tekemään myös kivoja kirjataittoprojekteja, mm. Kasvuyrittämisen käsikirja, joka julkaistiin nettikirjana. Tälle on tulossa myös jatkoa.

NETTISIVUT
Aika monet nettisivut tuli myös vuoden aikana tehtyä, mainittakoon vaikka ekomieli.fi sekä verkkokauppa keltainenkeinutuoli.fi.

YRITYSILME
Logoja ja yritysilmeitä on myös vähän suunniteltu ja päivitetty. Esimerkiksi tämä NeuroSein Oy:n logo.

NeuroSein logo

Muutama mielenkiintoinen ilme odottaa vielä julkistusta ensi vuoden puolelle. Näistä sitten myöhemmin lisää.

IHANA NAINEN
Ihana Elämys Oy:lle pääsin toteuttamaan ihan uudenlaista juttua. Suunnittelin käsin kirjoittamalla Ihana Nainen - ja Ihana Elämys -logot sekä tekstejä oheistuotteita varten. Mm. nämä korvikset on toteutettu tekemäni tekstin pohjalta. Ihana projekti!

ihana korvikset web

Pelkäätkö että satutat?LYÖMÄTÖN LINJA ESPOOSSA
Väkivallan vastaisten kampanjajulisteiden suunnittelu yhdessä Studio Streetin kanssa oli todella mieleenpainuva projekti. Samalla uudistettiin myös yhdistyksen nettisivut kuvineen.

Tässä joitain projekteja vuoden varrelta. Lisäksi tietenkin kaikkien ihanien vakiasiakkaitten kanssa on tehty isompia ja pienempiä juttuja. Muutamia projekteja on toki vielä työpöydällä odottamassa tammikuussa jatkuvaa työstöä.

Kiitos tästä vuodesta! 
Jatketaan samalla sykkeellä ensi vuonna.

Nyt oikein ihanaa joulun aikaa kaikille!

joulua 17 1200px

-Piia 

 

Seinämaalaukset ovat lähellä sydäntäni, johtuen pitkälti erikoismaalariopinnoistani - viime vuosituhannella. Keski-Euroopassa seinämaalauksia on nähtävillä enemmänkin myös talojen ulkoseinissä, mutta Suomessa tämä on vielä aika harvinaista. Haluaisin saada myös suomalaiseen kaupunkikuvaan vähän lisää väriä ja ”silmäkarkkia”.

Seinäjoen keskusta on nyt aikamoisessa myllerryksessä, kun puretaan ja rakennetaan uutta isolla kädellä. Kaupungissa on paljon työmaa-aitoja ja väliaikaisia rakennelmia. Nämä tarjoavat hyvän alustan tehdä väliaikaista taidetta, jos pysyvän seinätaiteen tekeminen tuntuu vielä vieraalta ajatukselta.

Läpikulkutunnelin vaneriseinäSeinäjoki Art & Design Week:iä ideoidessamme heräsi ajatus seinämaalausten tuottamisesta kaupunkiin. Otin yhteyttä entiseen opinahjooni Ilmajoelle, nykyiseen Sedun toimipisteeseen, ja kyselin olisiko erikoismaalauksen opiskelijoilla ja opettajilla intoa lähteä toteuttamaan maalausprojektia kaupunkiin. Halukkuutta maalarien joukosta löytyi ja seuraavaksi kartoitimmekin mahdollisia paikkoja. Keskustorin työmaa-aitoihin oli jo maalattu jotain ja lisää oli tulossa. Meidän projektimme kohteeksi valikoitui Sokos Hotelli Vaakunan väliaikainen vaneriseinä Torikeskuksen läpikulkutunnelissa.

Suunnittelupalaveri

Opiskelijat ideoivat erilaisia vaihtoehtoja paperille ja nämä luonnokset käytiin läpi yhteisessä palaverissa SOK:n toimialapäällikkö Elina Mäki-Oppaan kanssa. Nopeasti sieltä valikoitui jatkojalostukseen aihe, joka esittää kaupungin silhuettia sekä iloisesti liikkuvia ihmishahmoja. Tätä lähdettiin toteuttamaan.Viimeistelymaalausta

Valitettavasti kylmä ja sateinen kevät viivästytti maalauksen toteutusta ja se ei ehtinyt valmistua SADW-viikolle. Pakkasten ja räntäsateiden loputtua päästiin kuitenkin tositoimiin ja maalaus valmistui muutaman ahkeran maalariopiskelijan voimin toukokuussa.

Omasta mielestäni maalaus on oikein onnistunut ja sopii hyvin tuohon paikkaan. Tunneli näyttää nyt paljon houkuttelevammalta kuin ennen maalauksia.

Kiitos, Sedu, SOK ja SADW. Yhteistyössä saimme kaupunkiin pienen iloisen väriläiskän! Lisää näitä.

 

- Piia.

Työn touhussa Valmista pintaa

Valmis seinä

Vielä toisesta suunnasta